Børn har brug for at føle, at de hører til
Børn med grønlandsk baggrund i Danmark skal både styrkes i deres grønlandske identitet og føle sig som en del af det danske samfund
Igennem vores indsatser i Danmark arbejder vi for, at intet barn lades i stikken. Vi tager børnene i hånden fra den spæde start i livet, følger dem op gennem barndom og ungdom og sørger for, at de har adgang til stærke fællesskaber, stabile voksne og ikke mindst grønlandsk sprog og kultur. Det giver dem en oplevelse af tilhørsforhold og tryghed. Arbejdet har givet os den nødvendige ekspertise, der skal til for også at kunne rådgive kommuner og øvrige myndigheder, så de bedst muligt kan varetage børnenes interesser.
Indsats for hele familien
'Nuan' tilbyder grønlandske familier i Danmark en støtte, som når hele vejen rundt om familiens liv. Et tæt forhold til familien og det gode kendskab til børnene er afgørende for, at der bygges tillid, og vi kan komme forældrene og børnenes behov i møde.
Mentorer støtter unge i overgangen til voksenlivet
Mentorordningen Suluk er en mentorordning for unge grønlændere i Danmark, som har brug for støtte til at finde deres egen vej til uddannelse og arbejde. Målet med indsatsen er, at flere grønlandske unge afslutter en ungdomsuddannelse og tilegner sig både faglige og personlige kompetencer, som de kan tage med ind i arbejds- og voksenlivet.
Alle kommuner skal kende til grønlandsk kultur
Styrket Sagsbehandling er en indsats, som skal forbedre den kommunale sagsbehandling i sager, der involverer børn og familier med grønlandsk baggrund. Der er brug for tilgængelige redskaber for sagsbehandlere, der har med grønlandske familier at gøre, og det er helt afgørende at barnets ret til at bevare tilknytningen til sit grønlandske ophav sikres.
Styrket Sagsbehandling er et gratis tilbud om information og faglig sparring til sagsbehandlere i familiesager.
Sikre skridt ind i voksenlivet
‘Uagut’ er et intensivt forløb for grønlandske unge, der kæmper med at finde fodfæste. De unge i Uagut bliver støttet i at formulere ønsker og drømme, i at sætte mål for sig selv, og de bliver opmuntret til at træffe valg, som har værdi for dem.
Fællesskab for anbragte børn
Sisi er et netværk for grønlandske børn, der er anbragt uden for eget hjem i danske plejefamilier eller på institution. Børnene kommer på weekendture og sommercamps, hvor det handler om at have det sjovt sammen med ligesindede og samtidig bearbejde det tab, det er at blive anbragt uden for hjemmet. Sisi giver børnene adgang til et vigtigt og stærkt fællesskab, hvor der er fokus på at styrke kontakten til deres grønlandske kulturbaggrund.
Uddannelsesforløb for unge
‘Siammartoq’ er et uddannelsesforløb for grønlandske unge i Danmark, hvor de i et trygt fællesskab får blik for deres egne ressourcer og får mulighed for at indgå som frivillig ude i projekter i teams med andre frivillige og medarbejdere. De unge får samtidig færdigheder og viden undervejs, som de også kan bruge i deres personlige udvikling.
Behandling af senfølger
Senfølger efter barndomstraumer skaber mistrivsel for den enkelte og berører alle i familien. Familieværkstedet yder støtte til forældre, børn og unge, så familier lykkes med at bryde transgenerationelle traumer og skabe en ny og bedre historie for dem selv, og ikke mindst deres børn.
