Så er der snart sommercamp!
Igen i år holder vi sommercamp i mindre byer og bygder i Grønland, denne gang i Nanortalik og Kullorsuaq. Når sommercampen rykker ind i to uger i sommerferien, summer det af liv og en masse aktiviteter, og både børn og voksne rykker sammen på en hel anden måde.
Om sommeren holder skole og fritidstilbud lukket, og de færreste familier har mulighed for at rejse ud af byen. For mange børn er vinduet til den omkringliggende verden langt væk og svært tilgængeligt. Derfor er det en stor begivenhed, når der camp i byen.
Aron er 61 og bor i Kullorsuaq. Han har meldt som frivillig til sommercampen i år. Han glæder sig til at være den, der tager særligt de unge med ud på ture i naturen. ”Det er en stor oplevelse for både børn og unge – men også voksne i byen. Der sker pludselig noget helt andet. Det er en stor omvæltning fra hverdagen, og det er noget alle glæder sig rigtigt meget til”, siger han.
Mange forberedelser går forud for en sommercamp, ikke mindst for de lokale frivillige. For Aron (nr. to fra venstre) er årets sommercamp hans femte gang som frivillig.
Lige nu kan du støtte årets sommercamps. Hvis du støtter med minimum 350 kr., vil vi som en tak sende dig fotobogen ”The Children of Kullorsuaq”. Læs mere om bogen og støt her
Behov for aktiviteter Om sommeren når skolen, klubben og hallen lukker, kan der blive meget stille for børn og unge. Sommercamps er en måde at skabe fællesskab og aktiviteter sammen med børn og unge og derved styrke deres trivsel.
Fokus på kulturmødet Frivillige fra hele verden ankommer for, sammen med de lokale frivillige, at give børnene og de unge gode oplevelser. Maden er fremmed, musikken lyder anderledes, og der bliver snakket sprog, ingen har hørt før.
Styrkende fællesskaber Der er fokus på at skabe fællesskaber på tværs af alder, skoleklasser og andre skel. Børnene leger lege, de ikke har leget før - og med andre børn end de plejer. Sammenholdet mellem børnene styrkes, og det kan mærkes, også efter ferien, når hverdagen ruller igen.
Mod og handlekraft Alle børn får mulighed for at prøve noget, de ikke har prøvet før. Det giver mod og handlekraft at lykkes med noget, man ikke vidste, man kunne.