Fællesskab for anbragte børn


På børnenes præmisser

Ifølge tal fra Social- og Indenrigsministeriet var fem procent af børn og unge i Danmark med grønlandske forældre anbragt uden for hjemmet ved udgangen af 2019. Til sammenligning var det én procent af børn med danske forældre.

Når grønlandske børn anbringes i danske plejefamilier eller på institution, mister de ofte forbindelsen til deres kulturelle ophav, og børnene kan derfor opleve at stå meget alene. Følelsen af at være anderledes og ”forkert” fylder meget for mange af disse børn.

I indsatsen Sisi tilbydes grønlandske børn, der er anbragt uden for hjemmet, et fællesskab på deres præmisser. Børnene danner stærke venskaber med andre, der er i samme situation og har adgang til stabile voksne, der kender til både den grønlandske kultur og det at være anbragt. På weekendture og sommercamps har børnene mulighed for at have det sjovt og samtidig bearbejde det tab, det er at blive anbragt uden for hjemmet.

Sisi er et åbent tilbud til børn fra alle nord- og midtjyske kommuner og er støttet af Trygfonden og Aalborg Kommune.

Vil du vide mere?

Kontakt projektleder Jeppe Bülow Sørensen på mail: jbs@fgb.dk eller projektmedarbejder Phoebe Rafaelsen: pr@fgb.dk

”Netværket i Sisi betyder, at børnene altid vil have nogen at snakke med, der forstår deres problemer”

— Aqqaluk 20 år, frivillig i Sisi og selv tidligere anbragt

P7300669.JPG

Mange af børnene i Sisi har kun meget få minder fra Grønland, enkelte har aldrig været der, og få taler grønlandsk. I 2018 fik børnene i Sisi mulighed for at se eller gense Grønland, da turen gik til Qasigiannguit. ”Sisi handler om at styrke børnene og give dem en bedre mulighed for at kunne begå sig både i det danske og det grønlandske samfund. Deres fælles grønlandske kulturbaggrund er en vigtig del af deres identitet og selvforståelse, og det skal vi støtte og styrke”, siger Phoebe Rafaelsen, pædagogisk medarbejder i Sisi.