Traumer sætter spor i næste generation

Nogle grønlandske forældre har aldrig fået hjælp til at bearbejde svigt i deres egen opvækst. Senfølger efter barndomstraumer skaber mistrivsel for den enkelte og berører alle i familien. Familieværkstedet i Det Grønlandske Hus i Aarhus er et tilbud til grønlandske forældre og familier, der lever med senfølger af uhåndterede og undertrykte traumer.

Familieværkstedet er en lang række tilbud til familier, hvor forældrenes opvækst står i vejen for at leve det liv, de ønsker for dem selv og deres børn. Svigt og traumer berører ikke kun den enkelte, de sætter også spor i den næste generation. “Det er derfor, vi taler om transgenerationelle traumer”, fortæller Helle Christensen, som er børne- og familievejleder for Grønlandske Børn i Aarhus. ”Derfor er det så vigtigt at skabe et tilbud for hele familien. På den måde kan vi bedst arbejde for at bryde de negative mønstre traumer og svigt kan forårsage”.

“Forældre der har oplevet svigt og traumer har ofte et stort ønske om at skabe en ny og bedre historie for dem selv - og ikke mindst deres børn”, fortæller Helle Christensen som er børne- og familievejleder i Grønlandske Børn”.

Familieværkstedet tilbyder en lang række aktiviteter og tilbud; både rådgivning og vejledning, terapeutiske samtaler, børnesamtaler og legeterapi, men også forskellig type bevægelse, som kan virke afstressende på et overbelastet nervesystem. ” Det er netop én af styrkerne ved Familieværkstedet, vi er forskellige fagligheder som kan noget forskelligt. På den måde kommer vi rundt om det hele menneske – og hele familien”, slutter Helle Christensen.

Familieværkstedet er et samarbejde mellem Det Grønlandske Hus i Aarhus, TUBA, Center for ADHD og Grønlandske Børn. Projektet er finansieret af Social- og Boligstyrelsen i Danmark.

Læs mere om Familieværkstedet her

Forrige
Forrige

Grønlandske Børn har fået ny kollega i Aarhus 

Næste
Næste

Campliv i Kullorsuaq og Nanortalik