Søren er najorti

Søren er beredskabsinspektør og har ansvar for beredskabet i Kangaatsiaq og fire andre bygder - men udover det, er Søren najorti og bisidder børn i deres møder på kommunen.

”Det betyder meget for mig at kunne hjælpe børn og unge, og de børn og unge der bliver en del af en socialsag på kommunen har meget brug for en voksen til at stå ved deres side”, siger Søren, der udover at informere børnene grundigt om deres sag og sørge for, at deres sag kører som den skal, også ser det som sin opgave at skabe en atmosfære af tillid og tryghed.

”Der er så meget uro for de børn, jeg bisidder, og det er både forvirrende og overvældende at komme ind i systemet på den måde”, fortæller Søren.

Søren Brønlund er 57 år og bor i Kangaatsiaq, hvor han har boet siden han var ung. Søren har otte voksne børn og syv børnebørn.

Både sager og børnene er forskellige

Søren har haft mange sager i de fire år, han har været najorti og glæder sig altid til at modtage sager, uanset hvor barnet kommer fra.

”Børn er forskellige, men jeg kan mærke, at der opstår en gensidig respekt, når jeg snakker med dem. De ved, at jeg er der for dem, selvom vi nogle gange er langt fra hinanden og kun kan kommunikere via telefon eller en videoforbindelse”, fortæller Søren.

Udover at være beredskabsinspektør og skolebestyrelsesformand træner Søren børn i badminton. Sport kan noget helt særligt for børn og unge. Det giver et frirum og et pusterum, men sporten er også god til at fokusere børnenes tanker og lærer dem at være gode kammerater. Mange af de børn og unge, jeg har trænet gennem årene er nu selv blevet voksne, og det glæder mig at jeg har kunne gøre en forskel for dem”.


At være najorti er en måde at gøre en forskel for et barn. Najorti betyder en, der holder dig i hånden og står dig bi. Læs mere om najorti her

Forrige
Forrige

Er du god til at lege? – eller læse højt?

Næste
Næste

”Vi er kulturelle og sproglige oversættere”