Salomon indfanger de små og store øjeblikke

Det er de små ting og de skæve vinkler, Salomon forsøger at indfange med sit kamera. “For i de små ting gemmer sig en hverdagsglæde, som er vigtig at få øje på”, siger Salomon der er frivillig og selv har oplevet hvad fællesskaberne med andre grønlandske børn og gode voksne kan gøre.

Den sidste uge i juni var Bornholm var rammen om Grønlandske Børns sommerlejr for 21 grønlandske børn og deres familier. Salomon var med som frivillig og havde taget sit kamera med - som han altid gør - for ”at indfange de øjeblikke som er i vores hverdag, som vi måske for det meste tager for givet”.

Salomon var også med som frivillig på sommercamp i Kullorsuaq på vestkysten i Grønland i 2021.

Salomon fortæller: ”Jeg kan bedst lide at tage billeder af mine omgivelser, bygninger, mennesker og naturen. Ofte prøver jeg at se tingene i et andet perspektiv, når jeg tager billeder. Et perspektiv som jeg måske ikke ville have set, hvis jeg ikke tog billeder”.

Fællesskabet gav mig selvværd

Men Salomon tager ikke kun billeder. ”Jeg er hovedsageligt med som frivillig for at være sammen med børnene og give dem gode oplevelser”, siger han. ”Jeg kan godt lide den måde, man stille og roligt lærer børnene at kende på, når vi er på de længere ture. Man lærer, hvad de godt kan lide at lave, og hvad de er gode til”.

Salomon har selv oplevet, hvad det vil sige at være en del af et styrkende fællesskab med andre grønlandske børn og gode voksne. Salomon har været tilknyttet Grønlandske Børn siden 2015, først som barn og ung, siden som frivillig.

”Netværket og fællesskabet gav mig et selvværd, som jeg manglede før, jeg kendte til Grønlandske Børn. Det har haft en stor indflydelse på mit liv. Jeg har mødt fantastiske mennesker. Mennesker jeg stadig holder meget af, selvom vi nu er voksne og er gået vores egne veje, men ind i mellem finder vi stadig tid til at ses.  Jeg vil gerne være med til at give andre grønlandske børn og unge noget af det samme, som jeg fik fra de fællesskaber, jeg var en del af”.

“Børnene malede på sten, vi gik ture, vi tog til stranden, vi havde sæbebobler med og vi besøgte Hammershus, - vi tilbragte bare tid med hinanden”, fortæller Salomon om sommerlejren på Bornholm.

 

Forrige
Forrige

Campliv i Kullorsuaq og Nanortalik

Næste
Næste

Modige unge tjekkede ind på bootcamp