Nye ansigter i Grønlandske Børn

I Grønlandske Børn har vi medarbejdere i Nuuk og København - og i en række danske byer. I Aarhus er Esben Hornum-Scherrebeck netop blevet ansat i en stilling som børne- og familievejleder.

“Jeg ser det som en stor og vigtig opgave at skabe gode relationer til børn og unge, og forhåbentligt hjælpe dem godt på vej i livet”.

Hvorfor søgte du jobbet i Grønlandske Børn? 

Jeg søgte jobbet hos Grønlandske børn, fordi jeg befinder mig godt med at arbejde med mennesker med forskellige kulturelle baggrunde. Jeg ser det som en stor og vigtig opgave at skabe gode relationer til børn og unge, og forhåbentlig hjælpe dem godt på vej i livet. Jeg har i 2015 på et danskkursus undervist voksne på et sprogcenter i Sisimiut. Det var en stor oplevelse for mig - både personligt og fagligt – at opleve det grønlandske folk og ikke mindst den storslåede natur.   

Hvilke erfaringer, jobs eller opgaver har du haft tidligere, som du kan bruge i din nye stilling i Grønlandske Børn? 

Mine erfaringer og kompetencer spænder fra didaktisk undervisningsarbejde i klasselokalet til pædagogisk og relationsskabende arbejde med børn og unge med forskellige kulturelle baggrunde. Jeg har tidligere arbejdet inden for integrationsområdet, hvor jeg bl.a. arbejdede pædagogisk med unge, uledsagede flygtninge. Jeg har erfaret styrken i at møde mennesker fra andre baggrunde end min egen med åbenhed og ydmyghed. 

Hvad er dine hovedopgaver i din nye stilling? 

Jeg er ansat i Aarhus som børne- og ungevejleder, og mine opgaver bliver at lave relationsskabende arbejde med børn og unge samt deres forældre. Jeg skal arrangere weekendlejre, fællesspisning og andre sociale arrangementer. Dertil vil jeg have en funktion som bisidder, støtte og vejleder for familierne i Aarhus.   

Hvad motiverer dig, når du går på arbejde? 

Som person er jeg nysgerrig på mennesker, og det motiverer mig at arbejde med mennesker. Det er meningsfuldt for mig at bidrage til at styrke familierne og dermed skabe et godt fundament for børnenes tryghed og livsmestring.   

Hvad glæder du dig mest til ved arbejdet i Grønlandske Børn? 

Jeg glæder mig til at mødes igennem leg, grin og fælles oplevelser og grine højlydt sammen med kollegaer, forældrene og børnene. 

Forrige
Forrige

Esther er ny kollega i Nuuk

Næste
Næste

Sådan er det at være med i Uagut