Sådan er det at være med i Uagut

Den grønlandske TV-station KNR havde udstyret teamleder i Uagut Sara Johansen med et kamera, da Uagut sidst var samlet i Aalborg. Det kom der et indslag ud af, der blev sendt på grønlandsk TV.

Sara Johansen er selvstændig familiekonsulent, og så er hun teamleder på Uagut, en ungeindsats i Grønlandske Børn. “Jeg vil meget gerne fortælle om mit arbejde og ikke mindst give de unge ordet, så de kan fortælle om, hvordan det er at være med i Uagut”, fortæller Sara. Derfor sagde hun også ja, da en journalist fra KNR bad hende om at medbringe et kamera.

“Uagut er et sted hvor unge grønlændere mødes og lærer om selvtillid og selvværd og fremtiden", siger Jonarsinnguaq til kameraet og fortsætter: “Nogen har svært ved at snakke og åbne op og have øjenkontakt. På Uagut-campen oplevede vi , hvordan det ændrede sig. Der var en pige som lige pludseligt åbnede op og kunne det hele”.

Inga er født i Qaanaaq og bor nu i Herning. Inuk er født i Nanortalik og bor i Aalborg. De synes begge to, at Uagut handler om fællesskab.

Uagut betyder ‘os’ og er navnet på et forløb for grønlandske unge, et forløb som Grønlandske Børn har igangsat i samarbejde med Børnehjælpsdagen. Uagut støtter de unge i at formulere ønsker og drømme, sætte mål for sig selv og opmuntre dem til at træffe valg, som har værdi for dem. UAGUT står på skuldrene af Børnehjælpsdagens EMPOWER4U > DRØMMEJOB, der med stor effekt giver anbragte og tidligere anbragte unge livsmestring og adgang til uddannelse og job.

Uagut er finansieret af en pulje under Socialstyrelsen.

Se hele indslaget der blev vist på KNR herunder.

Forrige
Forrige

Nye ansigter i Grønlandske Børn

Næste
Næste

Handlingsplan mod vold peger på Grønlandske Børns voldsforebyggende indsats som en del af løsningen