Gensynsglæde i Siammartoq

Syv hold er det blevet til, siden ungeindsatsen Siammartoq startede i 2013. Grønlandske Børn satte alle hold stævne en weekend i september. Sammenkomsten var en genforening og en markering af tiåret for Siammartoq, en ungeindsats i Grønlandske Børn.

Der var stor gensynsglæde for mange men også grundlag for at lave nye bekendtskaber på tværs af de forskellige årgange.  I alt 31 unge deltog; flere har holdt kontakt siden de afsluttede forløbet, men for andre er det lang tid siden de har været sammen, fordi alle spredtes for alle vinde, da forløbet sluttede.

”Derfor er det også så dejligt at give de unge muligheden for at mødes igen – og mulighed for at møde andre, som har de har meget til fælles med”, fortæller børnefaglig konsulent i Grønlandske Børn Helle Skriver og fortsætter:

”Siammartoq er netop for de unge, der står i en overgang. Mange skal til at tage de første skridt ind i et voksenliv og skal skabe et fundament at stå på. I Siammartoq får de unge både konkrete redskaber og færdigheder, men de fællesskaber der opstår mellem dem kan have en afgørende betydning i de unges liv. Det er de fællesskaber, vi gerne vil styrke blandt andet ved at bringe de unge samme en dag som i dag”.

For Mikael og Nuuno blev Siammartoq en livsændrende begivenhed; her mødte de nemlig hinanden tilbage i 2015. I dag har de to børn sammen.

Syv hold er det blevet til siden indsatsen Siammartoq startede tilbage i 2013.

Læs mere om Siammartoq her

 

Forrige
Forrige

Grønlandske Børn søger fundraiser   

Næste
Næste

Svømning og pomfritter hver mandag