Svømning og pomfritter hver mandag

Pomfritter er næsten lige så vigtige som svømmeundervisningen. De er nemlig en del af Jeanets og Stephans mandagsritual. Hver mandag henter Jeanet ni-årige Stephan og følger ham til svømning. “Det er hyggelige timer for os begge to”, fortæller Jeanet som er frivillig i Grønlandske Børn.

Det var et opslag på Facebook, der vakte Jeanets interesse. ”Jeg vidste, at jeg gerne ville bruge noget af min tid på frivilligt arbejde – og jeg vidste, at det skulle være noget med børn. Men det var et tilfælde, at det lige blev grønlandske børn. Grønlandske børn er en overset gruppe, synes jeg, men jeg blev nysgerrig på, om der kunne være en meningsfuld opgave til mig”.

Fra fiskefrikadeller til svømmeundervisning

Det er nu syv år siden, at Jeanett reagerede på opslaget på Facebook. I fire år lavede hun mad til grønlandske familier til Grønlandske Børns café-arrangementer, men caféerne ændrede form og opgaven med at lave mad blev for stor. ”Jeg nåede dog at vække stor begejstring med mine fiskefrikadeller, så ind i mellem laver jeg stadig mad og fyrer op for de store pander, for fiskefrikadellerne, dem skal der laves mange af”, siger Jeanet.

I dag koncentrerer Jeanet sig dog hovedsageligt om at være noget for Stephan. Stephan elsker at være i svømmehal og han er god til at svømme, så siden januar har Jeanet hentet Stephan hver mandag for at følge ham til svømning. Stephan ikke ville have mulighed for at komme til svømning uden Jeanets hjælp, og som førtidspensionist har Jeanet også glæde af at strukturere sit hverdagsliv. ”På den måde er det en aftale, der passer, vi begge har glæde af”, fortæller Jeanet.

Efter svømning er der pomfritter i cafeteriet, - “Det er en del af ritualet”, fortæller Jeanet.

Vigtigt mandagsritual

Efter svømning er det helt fast, at de skal forbi svømmehallens cafeteria, fortæller Jeanet. ”Pomfritterne er virkelig gode, mener Stephan, og det er blevet en del af vores mandagsritual, og noget vi hygger os med begge to”, fortæller Jeanet, som også nogle gange laver særlige ting med Stephans og hans søskende. ”I sommerferien var vi blandt andet i Djurs Sommerland og vi har været i Cirkus Summarum. Jeg tror, det er vigtigt for alle børn at komme tilbage efter ferien med oplevelser, de kan fortælle om til deres kammerater. Og det er vigtigt for mig at bruge min tid på noget, der giver værdi for andre”.

Forrige
Forrige

Gensynsglæde i Siammartoq

Næste
Næste

Kalaallit Meerartaat søger projektmedarbejder i Nuuk