Tre børnebisiddere melder sig klar til at bisidde børn i Qaanaaq

I Grønlandske Børn uddanner vi løbende børnebisiddere i Grønland. Senest i Qaanaaq, hvor tre kvinder fik et uddannelsesdiplom og melder sig klar til at træde til i sociale sager, hvor børn er involveret.

Det har været tre dage med et fuldt pakket program – med masser af gode og vigtige snakke, ny viden om lovgivning på socialområdet og drøftelser af børnesyn og etiske dilemmaer. Mika Oshima Etah, Kaalannguaq Uvdloriaq og Sara Kristiansen kan alle kalde sig ‘najorti’ og ser frem til at støtte børn der får en socialsag i kommunen.

Vi arbejder hele tiden på at styrke og udvide vores børnebisidderordning Najorti, så flest mulige børn kan få mulighed for at have en bisidder ved deres side i deres egn sociale sager. Derfor er vores rejser rundt om i landet så vigtige. ”Det er en måde at udbrede viden om Najorti blandt sagsbehandlere i kommunerne, styrke samarbejdet med kommunerne – og ikke mindst uddanne nye børnebisiddere, der kan træde til i børnesager”, siger sekretariatsleder i Nuuk, Julie Lynge.

Fakta: Najorti er et korps af børnebisiddere, der sikrer børn i Grønland inddragelse i mødet med myndighederne. Najorti betyder én, der holder dig i hånden og står dig bi. Og det har alle børn brug for – ikke mindst udsatte børn, som måske står over for en anbringelse, eller allerede er anbragt i plejefamilier eller døgninstitutioner.  Med Najorti yder Grønlandske Børn støtte til børn i sårbare livssituationer og sikrer børns rettighed til at blive hørt og inddraget i deres egne socialsager. I 2022 deltog børnebisiddere i 103 bisiddersager.

Forrige
Forrige

En vej ud af ensomheden

Næste
Næste

Vi ses på Folkemødet