Kommende indsats skal sikre styrket sagsbehandling

Regeringen har netop afsluttet forhandlingerne om SSA-reserven. Der er blevet afsat 7,8 mio. kr. til at styrke sagsbehandlingen og samarbejdet i børnesager med grønlandske familier. De 4,4 mio. kr. er afsat til et rådgivende team, som Grønlandske Børn skal stå for at etablere.

”Der har de seneste år været et stort og tiltrængt fokus på anbringelser af grønlandske børn bosiddende i Danmark og de udfordringer, der kan være i sagsbehandlingen. Derfor ser vi frem til at komme i gang med en helt ny indsats for styrket sagsbehandling for grønlandske familier i Danmark”, siger generalsekretær Puk Draiby og fortsætter:

”Vi glæder os til at trække endnu mere i arbejdstøjet for at sikre, at kommunerne har den nødvendige viden til at give grønlandske børn, unge og familier den gode sagsbehandling, som de har krav på. Grønlandske Børns medarbejdere har gennem mange år fungeret lokalt som bisiddere i socialsager og fungeret som kulturelle oversættere, og vi ved derfor, at behovet for viden om grønlandske forhold i kommunerne er stort. Med en ny bevilling kan vi over tre år udvikle og drive en landsdækkende indsats, som kan komme flere til gavn.

Rådgivende team og viden til fagpersoner
Den kommende indsats har foreløbig bevilling frem til 2025 og vil bestå af to spor - et rådgivningsteam af grønlandske eller grønlandskyndige fagpersoner, der kan rådgive sagsbehandlere i de konkrete anbringelsessager og en oplysningsindsats, som skal klæde fagpersoner i kommunerne på både i forhold til anbringelsessager men også for at styrke det forebyggende arbejde blandt udsatte grønlandske familier.

”Rådgivningsteamet kan rådgive sagsbehandlere i danske kommuner i konkrete anbringelsessager og generelt oplyse kommunerne om grønlandske forhold og kultur. Rådgivningsteamet skal bestå af en række fagpersoner med særligt kendskab til grønlandsk kultur og sprog. Når de danske kommuner får en sag, som konkret drejer sig om en grønlandsk familie, har kommunerne dermed mulighed for at kontakte Grønlandske Børn, som kan rådgive om grønlandske forhold og kultur”, forklarer Puk Draiby.

Rapport om børn med grønlandsk baggrund anbragt fra danske kommuner
En omfattende rapport fra Vive peger på, at der er udfordringer i samarbejdet mellem sagsbehandlere og grønlandske forældre. Det dårlige samarbejde kan betyde, at de forebyggende indsatser, som ofte iværksættes, inden en anbringelse kommer på tale, ikke lykkes godt nok. I sidste ende kan det medføre anbringelser, der kunne være undgået.

Læs rapporten fra Vive her.

Forrige
Forrige

Nye ansigter i Grønlandske Børn

Næste
Næste

Socialpædagogisk medarbejder søges til Grønlandske Børn i København