De unge fra Siammartoq er kommet godt fra start

Et nyt hold af unge mellem 18-29 er startet i uddannelsesforløbet Siammartoq. De unge kommer fra hele Danmark og mødte hinanden for første gang i en spejderhytte i Vejle en weekend i november. De har alle sammen deres grønlandske baggrund til fælles - og et ønske om at blive styrket i at træffe de beslutninger i deres liv, som føles rigtige for dem.

Malene Bruun er børne- og familievejleder i Grønlandske Børn:

”Vi er kommet rigtigt godt fra start. Det virker som om, det er en stærk gruppe. Der var en stor åbenhed de unge i mellem, og alle hjalp til med de praktiske opgaver, der også er på sådan en weekend.

Den første weekend gik blandt andet med at skabe rammerne for det fællesskab, som kommer til at blive afgørende for de unges udvikling i Siammartoq.

”Der går meget tid og kræfter på at lære hinanden at kende og forsøge at skabe en tryghed i gruppen. For ud at trygheden kommer også modet til at finde det fodfæste, nogle har mistet eller kan have svært ved at finde”, siger Malene.

Siammartoq er et forløb for grønlandske unge i Danmark. På otte uddannelsesweekender får de unge færdigheder og viden hen over et forløb på halvandet år. De unge bliver undervejs mere robuste til at møde udfordringer i livet og bliver støttet i at finde praktik, uddannelse eller job.

Se mere om Siammartoq her

Forrige
Forrige

Konference om fremtidens familier: Det er en opgave for hele samfundet

Næste
Næste

Nye ansigter i Grønlandske Børn