05.04.19

Vi søger frivillige til Allu

Er du fantasifuld, energisk og kunne du tænke dig at gøre en forskel for grønlandske unge, som skal på efterskole i Danmark? Så kan det være dig, vi har brug for i Allu.

Hvert år drager flere hundrede grønlandske elever på efterskoler i Danmark. Men når klassekammeraterne tager hjem til de velkendte omgivelser i weekenderne, er der langt til Grønland. Derfor har Foreningen Grønlandske Børn skabt Allu, som fungerer som et åndehul for de grønlandske elever. Formålet er at mindske hjemveen, snakke om de ting der kan være svære, men mest af alt, skabe en god fælleskabsfølelse og minder for livet.

Vi forventer af dig:

  • At du kan igangsætte sjove aktiviteter med de unge
  • At du kan deltage minimum 4/6 weekender i løbet af skoleåret 2019/2020
  • Det er et plus hvis du kan snakke grønlandsk, men ikke et must
  • At du kan deltage på uddannelsesweekenden d. 23-25. august

Vi tilbyder:

  • Mulighed for at gøre en forskel i et ungt menneskes liv
  • Seks weekender med betalt transport, kost og logi
  • Nye venskaber og nyt netværk
  • Erfaring i at planlægge og udføre aktiviteter for unge

Mere om Allu:

Fem weekender om året skaber vi et lille stykke Grønland i en stor spejderhytte lidt uden for Vejle. Her mødes vi med grønlandske unge efterskole i Danmark. Vores weekender er et opgør med ensomhed og hjemve og består af fysiske aktiviteter, deling af erfaringer og en masse grin. Vi ved fra evalueringer, at deltagelse i Allu mindsker frafaldet markant!

Mere om Foreningen Grønlandske Børn: Vi er en NGO med lokalafdelinger og projekter i fem danske byer og fem grønlandske. Vi arbejder især for at grønlandske børn får en tryg barndom samt at flere grønlandske unge får en uddannelse.

Vil du være frivillig i Allu? Så send en motiveret ansøgning til is@fgb.dk

Ansøgningsfrist 15. juni 2019.

Har du spørgsmål om Allu eller om, hvad det indebærer at være frivillig, så kontakt projektleder Nathasja Preus på 35858330 eller på nlp@fgb.dk.