10.06.20

Vi søger frivillige til ALLU, et netværk for grønlandske efterskoleelever

Er du fantasifuld, energisk og kunne du tænke dig at gøre en forskel for grønlandske unge, som skal på efterskole i Danmark? Så kan det være dig, vi har brug for i ALLU!

Hvert år drager flere hundrede grønlandske elever på efterskoler i Danmark. Men når klassekammeraterne tager hjem til velkendte omgivelser i weekenderne, er der langt til Grønland. Derfor har Grønlandske Børn skabt ALLU, som fungerer som et åndehul for de grønlandske elever. Formålet er at mindske hjemveen, snakke om de ting der er svære, og mest af alt, skabe en fælleskabsfølelse og minder for livet.

Vi forventer af dig:

  • At du kan igangsætte sjove og seriøse aktiviteter med de unge
  • At du kan deltage i 4 weekendarrangementer, i løbet af skoleåret 2020/2021
  • At du derudover kan deltage på uddannelsesweekenden d. 21-23. august 2020
  • Det er et plus, hvis du kan snakke grønlandsk, men ikke et must

Vi tilbyder:

  • Mulighed for at gøre en forskel i et ungt menneskes liv
  • Nye venskaber og nyt netværk
  • Erfaring med at planlægge og udføre aktiviteter for unge
  • Betalt transport, kost og logi i forbindelse med det frivillige arbejde

Mere om Allu:

Vi skaber et lille stykke Grønland for de grønlandske efterskoleelever i Danmark. På årets fire weekender og lejren i efterårsferien arbejder vi med temaer som eksempelvis hjemve, uddannelse og kulturmødet med Danmark. Det sker med udgangspunkt i workshops, aktiviteter, deling af erfaringer og ikke mindst en masse grin. Vi ved fra evalueringer, at deltagelse i Allu mindsker frafaldet markant!

Mere om Grønlandske Børn: Vi er en NGO med lokalafdelinger og projekter i både Danmark og Grønland. Vi arbejder især for at grønlandske børn får en tryg barndom samt at flere grønlandske unge får en uddannelse.

Vil du være frivillig i Allu? Så send en motiveret ansøgning til bjf@fgb.dk.

Ansøgningsfrist 25.06.2020.

Har du spørgsmål om Allu, eller om hvad det indebærer at være frivillig, så kontakt projektleder Bjarke Flyvholm på 4258 1609 eller på bjf@fgb.dk.