13.10.19

Vi søger en projektleder (barselsvikariat) til Allu

Har du erfaring med projektledelse og koordinering af frivilligt arbejde? Vil du gøre en forskel for grønlandske unge på efterskole i Danmark? Så er det dig, vi søger til barselsvikariat i Foreningen Grønlandske Børn.

Foreningen Grønlandske Børns projekt ”Allu: Netværk for grønlandske efterskoleelever i Danmark” mangler en barselsvikar fra januar 2020. I jobbet vil du skulle spænde bredt – fra projektledelse og strategisk udvikling over frivilligrekruttering og -uddannelse til mere pædagogisk arbejde med de unge efterskoleelever. Du vil arbejde selvstændigt med Allu, men i det daglige kunne sparre med foreningens øvrige projektledere med base i København. Du vil desuden suppleres af projektets følgegruppe samt fra juni 2020 projektets nuværende studentermedhjælp. Du referer til Foreningen Grønlandske Børns generalsekretær.

Projektet Allu er et tilbud til alle grønlandske efterskoleelever i Danmark, som har brug for et støttende netværk. For selvom et efterskoleophold i Danmark er en god mulighed, er hjemve og ensomhed også ofte en del af opholdet langt hjemmefra. Det betyder, at mange af de unge afbryder deres ophold før tid og rejser hjem. I projekt Allu er grønlandske unge sammen og får et netværk, som mindsker hjemve og giver oplevelser fx i de weekender, hvor andre efterskoleelever er hjemme hos deres forældre. Det mindsker frafladet blandt de unge. Projektet kører på 5 år og har i dag mere end 100 deltagende unge samt 18 frivillige. Du kan læse mere om projektet her.

Dine opgaver vil bl.a. omfatte:
• Rekruttering og uddannelse af nye frivilligledere samt de øvrige frivillige – samt løbende støtte og sparring
• Projektledelse – herunder økonomistyrring, fondsafrapportering, fondsansøgninger og evaluering
• Koordinering af og opfølgning på 100 efterskoleelever, deres forældre, kontaktfamilier og efterskolelærere
• Støtte de frivillige i planlægning og afholdelse af weekendlejre

Vi forventer at du:
• har solid erfaring med projektledelse og -udvikling, herunder gerne erfaring med sikkert at styre et projekts økonomi
• har erfaring med socialt arbejde med udsatte unge, og helst et godt indblik i målgruppen af grønlandske unge
• har praktisk kendskab til organisering af frivillige og kan udøve sparring, opkvalificere og motivere de frivillige
• har stærke skriftlige kompetencer og erfaring med fondsansøgninger og -rapporter, projektoplæg til eksterne aktører, o.l.
• kan arbejde selvstændigt og struktureret, er god til at holde overblik og når dine deadlines
• er nysgerrig og nytænkende
• trives med afvekslende og meget forskelligartede opgaver
• er indstillet på at samarbejde med kollegaer, der er placeret i andre byer fx via skype eller lignende

Idet jobbet også indebærer registrering og dokumentation, forventer vi at du har teknisk flair og har nemt ved at lære nye it-platforme at kende.

Det vil være en fordel, men er ikke en forudsætning, at du kender til det grønlandske uddannelsessystem, samfund samt det at arbejde i en flerkulturel sammenhæng.

Vi tilbyder dig
– Et fleksibelt arbejde med stor frihed i opgaveløsning
– Et dynamisk miljø i et lille sekretariat med høj faglighed og engagerede kolleger
– En organisation i udvikling og stor grad af inddragelse i udviklingsprocesser
– Løn efter aftale og kvalifikationer

Stillingen er på 25 timer/ugen og med ansættelse pr. 9. januar 2020. Stillingen er et barselsvikariat og derfor tidsbegrænset.

Din daglige arbejdsplads vil blive på sekretariatet på Balders Plads 1, København N, hvor vi aktuelt er 10 medarbejdere foruden generalsekretæren. Der vil dog forekomme weekendarbejde og rejser i Danmark.

Hvem er vi?
Foreningen Grønlandske Børn arbejder for grønlandske børn og unge i Grønland og Danmark. Gennem vores indsatser styrker vi grønlandske børn og unge og øger deres ressourcer og muligheder. Vores mål er en tryg barndom for alle grønlandske børn, og at flere grønlandske unge gennemfører deres uddannelse. Vi har sekretariater i Nuuk, København og Aalborg, og vi er godt 30 ansatte fordelt på en række byer i Grønland og Danmark.

Send din ansøgning og dit cv til job@fgb.dk og anfør ”projektleder Allu (barselsvikar)” i emnefeltet. Deadline for ansøgning er fredag d. 1. november 2019 kl. 12. Ansættelsessamtaler finder sted i uge 46 og 47 og foregår i sekretariatet på Balders Plads i København.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte projektleder for Allu Nathasja Preus på tlf: 5164 7004 eller fungerende generalsekretær Nanna Jochumsen på tlf: 5210 0260.