13.12.18

Vi har aldrig stået stærkere

Det var en stolt bestyrelsesformand, der lørdag den 24. november om morgenen pakkede kufferten for at deltage i aftenens uddeling af Kronprinsparrets Priser i Musikkens Hus i Aalborg. Kirsten Bitsch er bestyrelsesformand i Foreningen Grønlandske Børn. ”Jeg er både glad og stolt. Det er en meget stor anerkendelse”, siger Kirsten Bitsch.

Anerkendelsen kommer på et tidspunkt i Foreningen Grønlands historie, hvor foreningen ifølge Kirsten Bitsch aldrig har stået stærkere.  ”Foreningen Grønlandske Børn har på mange måde udviklet sig til en moderne organisation med en stærk forankring, også i Grønland. Blandt andet har en sekretariatslederfunktion i Nuuk åbnet for mange gode og stærke samarbejder, både med selvstyret og med andre organisationer i Grønland”, siger Kirsten Bitsch og fortsætter:

Vi har fulgt med tiden

”At samarbejde med andre organisationer er meget vigtig for en moderne organisation, der vil gøre sin indflydelse gældende, og forankringen i Grønland afspejler en organisation, der er fulgt med tiden. Vi har jo i Foreningen Grønlandske Børn undergået en udvikling, siden vi i 1924, ved foreningens begyndelse bestyrede tuberkulosesanatorier med al styring fra Danmark, til nu at være en betydningsfuld og moderne organisation med ligeværdige partnerskaber mellem Danmark og Grønland”, siger Kirsten Bitsch og fortsætter:

”I dag bærer vores organisation og vores arbejde præg af ligeværdighed, respektfuldhed og ordentlighed”, siger Kirsten Bitsch, som glæder sig særligt over, at indstillingen til prisen blandt andet kom fra grønlandsk side, nemlig fra Aviâja Egede Lynge, som er børnetalsmand i børnerettighedsorganisationen MIO.

Kirsten Bitsch har været formand i Foreningen Grønlandske Børn siden 2015

Blåstempling fra det grønlandske samfund

”Modtagelsen af Kronprinsparrets Sociale pris er en kæmpe anerkendelse, både fra Bikubenfonden og Kongehuset, men det er også en blåstempling fra det grønlandske samfund og dermed en påskønnelse af det, vi udretter og ikke mindst måden, vi gør det på”, siger Kirsten Bitsch og slutter af med at række ud mod alle dem, der på forskellig vis har andel i prisen:

”Det er det lange, seje, daglige træk, der præsteres i Foreningen Grønlandske Børn i alle afdelinger og på alle niveauer, der har gjort dette muligt. Det er lige fra frivillige, ansatte, ledere, medlemmer, bidragsydere og samarbejdspartnere, der hver dag yder en kæmpe indsats. Og så skal vi ikke glemme fondene, som sammen med os investerer i trivsel og tryghed for grønlandske børn, både i Grønland og i Danmark. Vi er mange, der kan være stolte af denne pris”.

 

Topbillede Foto credit: D. Wojtanowicz for Foreningen Grønlandske Børn