21.05.21

Årsmøde var en rundrejse i Grønlandske Børn

Én gang om året afholder Grønlandske Børn årsmøde. Årsmødet er åbent for alle, der er interesserede i Grønlandske Børns arbejde. I år var årsmødet en digital rundrejse i Grønlandske Børn.

2021 blev året hvor vores årsmøde fik en helt anden form. Med invitationen fulgte et link, og årsmødet blev således flyttet ind i et virtuelt rum. Ifølge Puk Draiby var der flere grunde til at gøre det på den måde i år: “Corona har jo betydet, at vi generelt har måtte gøre ting på andre måder, og årsmødet var ingen undtagelse. Men afholdelsen af årsmødet digitalt var ikke kun en beslutning, der blev taget af nød”, fortæller Puk Draiby: “Faktisk giver den digitale afholdelse os mulighed for at komme mere naturligt rundt i organisationen. Vi er jo specielle på den måde, at vi både har sekretariat i Nuuk og i København, og vi har mange aktiviteter i forskellige byer både i Danmark og i Grønland, så løsningen med at at have værter siddende i et studie, der kunne stille om til indsatserne i begge lande, var rigtig god”.

Hvad kunne man opleve til årsmødet?

Der var premiere på en ny musikvideo, hvor børn fra Sisi, vores netværk for grønlandske børn anbragt uden for hjemmet, optræder – det foregik i Aalborg. Vi slog et smut om Nuuk, hvor hørte, om noget af det arbejde, der foregår derfra. Vi lyttede med, når grønlandske og danske unge fra København og Århus interviewede hinanden om at være ung. Og så fik vi et indblik i indsatsen Siammartoq, som er et uddannelsesforløb for grønlandske unge i Danmark.

Har du lyst til at se med?

Se hele årsmødet her