06.08.18

Grønlandske børn får sommerliv og gæster fra hele verden.

Det er femte år i træk, at Foreningen Grønlandske Børn afholder sommercamp i Grønland. Denne gang i to byer. I Ittoqqortoormiit og Paamiut er der masser af sommeraktiviter denne sommer.

Latter og leg, fotoworkshops, masser af trampolinspring – og duften af bagte snobrød. For femte år i træk arrangerer Foreningen Grønlandske Børn, at hele byer bliver skabt om til en måneds sommeroplevelser for alle børn og unge i årets by. I år sætter vi dobbelt ind.

“Vi skaber i år for første gang to sommercamps samtidig, én i Ittoqqortoormiit på østkysten, hvor vi også afholdt Camp i 2015 og én i Paamiut mellem Nuuk og sydspidsen af landet. Her har vi aldrig afholdt camp før”, fortæller projektleder Gunver C. Justesen. Hun har stået for den overordnede koordinering gennem alle fem år.

“Vores sommercamps kunne aldrig realiseres, hvis ikke en masse gode kræfter hjalp til. For det første har vi altid oplevet stor opbakning fra den by, hvor årets camp er i. Selve aktiviteterne med børnene står omkring 16 frivillige for. De kommer rejsende til fra hele verden, betaler selv en sum for at komme til Grønland og bruger så sommeren på at give en masse børn deres livs sommer”, fortæller Gunver C. Justesen.

Idéen med Sommercamps er, at børn, som kun sjældent kommer ud at rejse, med gæsterne fra hele verden, men hører – og taler – engelsk, smager mad fra andre verdensdele og får mere konkrete billeder på, at verden er stor. Og mulighederne mangfoldige.

“Vi kan hvert år se, at børnene bliver bedre til sprog og vi ved, at sprogkundskaber giver bedre adgang til uddannelse og mere mod på selv at rejse ud. Verden rykker simpelthen tættere på efter en sommercamp”, siger projektleder Gunver C. Justesen.

Camp East (Ittoqqortoormiit): 12. juli – 8. august

Camp West (Paamiut): 14. juli – 9. august