22.06.21

Sangen om Sisi er børnenes sang

Sisi er et tilbud til grønlandske børn, der er anbragt uden for eget hjem i danske plejefamilier eller på institution. På weekender og sommerlejr mødes børnene og de unge, og der opstår et helt særligt fællesskab. Det fællesskab er der lavet en sang om. Sangen er blevet til i samarbejde med børnene i Sisi.

Poul-Peter Lorentzen er forsanger i bandet Past Midnight og er født i Grønland og har grønlandske forældre, men holder til i det nordjyske, hvor Sisi er et tilbud til anbragte grønlandske børn. Da han hørte om, at de i Grønlandske Børn ledte efter nogen, der kunne lave en sang om Sisi, var han ikke i tvivl om, at det var noget, de i bandet skulle være med til.

Det berørte børnene at fortælle om Sisi

”Det er meget anderledes end noget, vi har lavet før, men vi syntes det var spændende, at det skulle være børnenes sang, at det var deres oplevelser med at være med i Sisi, der skulle være rammen for sangen”. Og at fællesskabet og sammenholdet er stærkt i Sisi stod klart for Poul-Peter, da han sammen med hans kollega fra bandet Mikkel Beier Gregersen tog til Løkken for at tilbringe tid sammen med børnene. ”Vi var sammen med dem en hel dag, og her fortalte de om, hvad det betyder for dem at være med i Sisi. Det berørte børnene at fortælle om det, og det var tydeligt at mærke, at der var mange stærke følelser”, følelser som Poul Peter er kommet fint frem i sangen: ”Jeg synes, børnenes stemmer står meget klart frem i sangen. Vi er vant til at skrive musik på engelsk, men fordi børnene taler både dansk og grønlandsk, valgte vi at mikse sprogene, så det var børnenes egne ord, vi tog udgangspunkt i”.

Poul-Peter Lorentzen har sammen med sin kollega Mikkel Beier Gregersen og børnene i Sisi skrevet sangen Tamaani Sissammi.

Svært at holde tårerne tilbage

For Poul-Peter var det en rørende oplevelse at være sammen med børnene og høre deres historier og den betydning Sisi har for dem. “Det har været en stor oplevelse, også meget bevægende. Da jeg første gang så musikvideoen, var det svært at holde tårerne tilbage. Jeg ved også at sangen og videoen betyder meget for børnene, og at de hører den igen og igen. Det gør mig selvfølgelig glad”, slutter Poul-Peter.

Sangen hedder Tamaani Sissammi og er skrevet af Poul-Peter Lorentzen, Mikkel Beier Gregersen og børnene fra Sisi.
Musikvideoen er produceret af Anders Christian Rasmussen

Sisi er et tilbud til grønlandske børn, der er anbragt uden for eget hjem i danske plejefamilier eller på institution. Grønlandske børn og unge i alderen 8-16 år deltager i et forløb, hvor de samles syv gange om året. I Sisi har de ikke bare deres erfaringer med at være anbragt til fælles, men også deres kulturelle baggrund. Grønlandske Børn arbejder med at give det enkelte barn en oplevelse af tryghed og samhørighed – og en mulighed for at holde fast i sit grønlandske ophav. Sisi er et åbent tilbud til børn fra alle nord- og midtjyske kommuner.
Sisi er støttet af Trygfonden og Aalborg Kommune.