25.06.20

Politisk fokus på børns rettigheder i Grønland

Inatsisartut (Grønlands landsting) har vedtaget, at der skal udarbejdes en national handlingsplan for, hvordan Grønland lever op til FN´s Konvention om Barnets rettigheder, også kendt som Børnekonventionen. ”Det er godt nyt for alle børn i Grønland”, siger Julie Lynge fra Grønlandske Børn.

At det nu er vedtaget, at Naalakkersuisut (Grønlands landsstyre) skal udarbejde en national handlingsplan, som skal sørge for at Grønland efterlever Børnekonventionen, er glædeligt nyt hos Grønlandske Børn. Sekretariatsleder i Nuuk Julie Lynge siger: ”Vi glæder os meget over, at børns rettigheder er kommet så højt op på den politiske dagsorden. De senere år har der været en række politiske tiltag, herunder ny lov om støtte til børn, som konkret har betydet, at børn og unge i Grønland har fået adgang til bisidning i deres egne socialsager.

I Grønlandske Børn arbejder vi stenhårdt på at udbrede tilbuddet til børn i hele Grønland, for vi mærker hver dag den betydning, det har for børnene, at de er inddraget, og at beslutninger ikke træffes henover hovedet på dem. Det er et godt eksempel på at politisk velvilje og lovgivning bliver til konkrete forbedringer for børn og unge”, siger Julie Lynge som glæder sig over, at det politiske arbejde nu skal omsættes til konkrete tiltag.

” Der er brug for at kigge bredt ud over det grønlandske sociale landskab og samle mange gode kræfter for at udvikle de tiltag, der skaber de bedste forbedringer for grønlandske børn og unge. I Grønlandske Børn bidrager vi gerne, både til udvikling af handleplanen og til den efterfølgende konkrete indsats”, udtaler Julie Lynge.