19.02.20

Nike Berthelsen stopper i Grønlandske Børn

Næsten tre år blev det til. Tre år med fuld fart på udvikling af organisationen i Grønland, opbygning af netværk og politiske samarbejder – og ikke mindst stærke og vigtige indsatser for de mest udsatte børn i Grønland. Nike Berthelsen stopper som sekretariatsleder i Grønlandske Børn, og ja, der har været travlt, men det har også været både spændende og meningsfuldt.

Nike fortæller: ”Jeg har haft en vigtig opgave, og jeg har haft en klar mission. De mest udsatte børn i Grønland skal have bedre betingelser. Det har været overskriften på alt, hvad jeg har kastet mig over. At vi har en stærk organisation og et velfungerende sekretariat i Grønland, det er afgørende for at Grønlandske Børn kan yde indflydelse, så det har været en af mine fornemmeste opgaver at bygge sekretariatet op i Nuuk, og så har jeg brugt mange kræfter på at udvikle og udbrede Najorti. Najorti er en bisidderordning for børn i Grønland med en socialsag, og med samarbejdsaftaler med tre kommuner, er der kun to kommuner, der mangler at sætte underskrift på en samarbejdsaftale, der sikrer, at vi lever op til børnekonventionens bestemmelser om støtte til børn. Najorti handler om at skabe tryghed for børnene og om at insistere på, at ingen beslutninger må foregå over hovedet på børn. Og så handler det også om at skabe en effektiv og kvalificeret sagsgang, – det er en vigtig opgave”, siger Nike Berthelsen, som forlader jobbet som sekretariatsleder i udgangen af februar 2020.

Vi er blevet bedre til at samarbejde

En anden opgave der har fyldt meget har været at styrke samarbejder mellem sektorer. Nike siger: ”Vi skal arbejde mere sammen, både organisationerne i mellem, men der skal også være mere samarbejde med Naalakkersuisut og det grønlandske erhvervsliv. Vi har en fælles opgave, der skal løftes. Og det er at sikre grønlandske børns rettigheder og sørge for, at grønlandske børn vokser op med tryghed og mod og kvalifikationer til at uddanne sig”.

Nike Berthelsen tror på, at der vil komme flere og stærkere alliancer og samarbejder, der kommer børnene til gode.

”Jeg synes, det går i den rigtige retning. Flere er klar til at tage et fælles ansvar, og der er ikke i samme grad en frygt for, at vi tager noget fra hinanden. Det er børnene, det handler om, og de er bedst tjent med, at vi finder fælles løsninger”, slutter Nike Berthelsen.

Nike Berthelsen tiltræder 1. marts en stilling som Direktør for Velfærd i Qeqqata Kommunia.