08.05.19

Når verden kommer til Sermersooq Kommune

En fotoudstilling i Katuaq i Nuuk sætter fokus på leg, læring og sammenhold på sommercamps i byer i Sermersooq Kommune.

Om få dage vil billeder taget på sommercamps i byer i Sermersooq Kommune pryde udstillingsvæggene i kulturhuset, Katauaq i Nuuk. Billederne, der er taget af frivillige fra Foreningen Grønlandske Børn, fortæller historien om børn der leger, udfordrer sig selv og smager lidt på verden udenfor Grønland.

Camps med leg og læring

Sekretariatsleder i Foreningen Grønlandske Børn Nike Berthelsen siger: ”Vi har fået idéen med at lave en fotoudstilling, fordi vi ønsker at sætte fokus på vigtigheden i at skabe positive fællesskaber og give børn mulighed for en sjov og anderledes sommerferie. De bånd, børnene knytter til hinanden og til de frivillige, der rejser til Grønland fra hele verden, har betydning både på lang og kort sigt. Nike Berthelsen peger på de evalueringer, der bliver lavet efter hver camp.

”Vores evalueringer viser, at børnene, udover at have en sjov og spændende sommer, kaster sig ud i at lære nye ting, de får nye venner og deres sprogkundskaber bliver bedre. På campen i Ittoqqortoomiit i 2018 svarede 73 pct. af de adspurgte børn, at de var blevet bedre til engelsk”, fortæller Nike Berthelsen og understreger, at Foreningen Grønlandske Børn har modtaget stor opbakning til at gennemføre sommercamps i kommunen.

”Vi kan ikke gennemføre vores sommercamps uden at have opbakning fra kommunen. Tre gange har vi afholdt sommercamps i Sermersooq Kommune, og kommunen har har været en vigtig samarbejdspartner. Uden den støtte havde vi ikke kunne gennemføre så stort et projekt til glæde for så mange børn og frivillige”, slutter Nike Berthelsen.

Fakta om sommercamps

For nogle børn kan sommeren i en lille by være meget lang. Skolen, klubben og hallen er typisk lukket, og det er det er de færreste børn, der har mulighed for sommerferier udenfor byen. Foreningen Grønlandske Børns sommercamps er et tilbud til disse børn. Kedsomhed bliver vendt til masser af leg og sport, eksotisk mad og musik, fremmede sprog og nye legekammerater, når Foreningen Grønlandske Børn og frivillige fra hele verden rykker til byen i fire uger. De frivillige ankommer fra alle verdenshjørner. Lige fra Taiwan til Canada. Fra Grækenland til Mexico. Sammen med lokale voksne arrangerer de sport, aktiviteter og leg for børnene i byerne. Tre gange har Sermersooq Kommune haft besøg af Foreningen Grønlandske Børn og frivillige. I 2015 gik turen til Ittoqqortoomiit, og i 2018 var både Ittoqqortoomiit og Paamiut rammen om sommercamps i kommunen. Foreningen Grønlandske Børn har derudover holdt sommercamps i Qaannaaq i Avannaata Kommune (2014, 2017) og Nanortalik i Kujalleq Kommune (2016). Til sommer går turen til Kullorsuaq, en bygd i Vestgrønland i Qaasuitsup Kommune og Nanortalik i Vestgrønland i Kujalleq Kommune.

 

“Når verden kommer til Sermersooq Kommune”

Billeder fra sommercamps i Sermersooq Kommune

Fernisering torsdag d. 9. maj kl. 17.00 i Katuaq, Nuuk