29.08.18

Mød Foreningen Grønlandske Børn på Ungdommens Folkemøde

Hvordan kan unge fra Danmark og unge fra Grønland sammen sætte skub i en bølge af åbent, ærligt og ligeværdigt samarbejde? Det er temaet, når vi sammen med Ungdommens Røde Kors og Operation Dagsværk inviterer til en lang række events, workshops og quizzer. Kom og vær med!

Vi har løbende aktiviteter i teltet. Kom forbi til en snak eller til nogle af vores programsatte events.

Hæng dine fordomme til tørre

Torsdag 12-00 – 13-00 og fredag 12.00 – 13.00

Hvad betyder fordomme for de mennesker, du møder dem med? Kom og hæng dine fordomme til tørre, når Foreningen Grønlandske Børn viser filmene ”Forforståelser, nysgerrighed og fordomme” og ”Mødet med Danmark.”  Bagefter inviterer vi til dialog om, hvordan vi i mødet med det ukendte kan vække nysgerrigheden og sammen gøre op med vores egne forforståelser.

 

Tør du se en anden ung i øjnene?

Lørdag 12.30 – 13.30

Hvad mon du får øje på, hvis du for alvor kigger et andet menneske i øjnene? Øjne gemmer på hemmeligheder, på glæder og på sorger. Det lyder umiddelbart som en let opgave at kigge et andet menneske i øjnene, men det kan være ret så grænseoverskridende. Derfor inviterer Foreningen Grønlandske Børn dig til at være med til en happening, hvor unge kigger hinanden i øjnene i flere minutter. Tør du være med?

 

Hvad ved vi egentlig om hinanden?

Torsdag 13.30 – 15.00 og fredag 13.30- 15.00

Det bedste middel mod fordomme er viden. Men hvad ved vi egentlig om hinanden? Hvad er det for en historie, vi deler? Og hvorfor er det, at de sociale udfordringer, fordommene og oplevelsen af ulige behandling fortsat fylder meget i forholdet mellem danskere og grønlændere?

Lad os mane årevis af fordomme til jorden. Kom og vær med til at skabe en ny og ligeværdig relation mellem Danmark og Grønland.

Advarsel: Der er garanti for at blive klogere!

Ungdommens Folkemøde er en demokrati-festival, hvor unge mennesker sætter dagsordenen. Det hele foregår i Valby Parken den 6. – 8. september. Se mere her