08.05.19

Grønlandske familier samlede ind til Børns Vilkår

Søndag den 24. marts var fire familier fra Foreningen Grønlandske Børn, med børn i alderen 10 måneder til 16 år, ude med indsamlingsbøsserne på Nørrebro. Ikke for at samle ind til Foreningen Grønlandske Børn, men til Børns Vilkår, nærmere betegnet Børnetelefonen, som hvert år modtager mere end 50.000 opkald fra børn, som har brug for rådgivning, trøst eller bare en voksen, der har tid til at lytte.

Malene Bruun er børne- og familievejleder i Foreningen Grønlandske Børn: ”Børnetelefonen er en vigtig indsats og et godt tilbud til alle børn i Danmark. Også for børnene i Foreningen Grønlandske Børn, men egentlig er det ikke det vigtige. Det vigtige er, at vi mødes og er sammen om at række ud til andre, som potentielt har brug for hjælp, og så har vi en dejlig dag sammen”, siger Malene.

“Jeg gerne vise mit barn, at det er en god ting at give uden at få noget tilbage”, siger Nina Singertat.

Børn skal ikke stå alene

Nina Singertat er sammen med sin søn, Casper på fire år med i Et Bedre Liv i Danmark, og de var begge med ude og samle ind til Børns Vilkår sammen med Foreningen Grønlandske Børn. Som enlig mor er der ikke meget luft i økonomien. Alligevel har Nina valgt at overføre et beløb til Børns Vilkår hver måned. ”Faktisk har jeg støttet Børns Vilkår, siden jeg blev mor. Jeg selv vokset op med svigt i min egen barndom. Jeg ved godt, hvordan det føles at være alene hjemme en weekend, uden nogen at snakke med eller passe på en. Børn skal ikke stå alene. Derfor synes jeg, det giver mening at bruge noget tid på at samle ind til de børn, der har brug for at række ud efter nogle gode voksne. Og så vil jeg gerne vise mit barn, at det er en god ting at give uden at få noget tilbage”, siger Nina og fortsætter: ”For det er nemlig også noget, jeg har med mig fra min barndom i Nanortalik. Min stedfar var socialchef, og vi lærte tidligt som børn at dele ud af det, vi havde, fx forærede vi meget tøj væk til andre børn, der havde mere brug for det”.

Det var sjovt at ringe på dørklokkerne og se hvem, der gemte sig bag dørene.

At gå fra dør til dør med indsamlingsbøsserne var en god oplevelse: ”Næsten alle lukkede os ind og donerede, og hold da op nogle søde mennesker, vi mødte”, udbryder Nina. Med mere end 3000 kroner i indsamlingsbøsserne, var der også grund til at være tilfreds. Udover at bidrage til Børns Vilkårs arbejde, var dagen også en god anledning til at være sammen med andre grønlandske familier: ”Det er som at mødes med familie; vi samles og vi hygger os og spiser sammen. Det elsker jeg, og det gør min søn også”.