14.06.18

Emil cykler til Indonesien til fordel for grønlandske unge

Lige nu er 22-årige Emil Hvidtfeldt på vej mod Indonesien. På cykel. Mens han træder i pedalerne, samler han penge ind. De skal bruges på at få flere grønlandske unge gennem en uddannelse.

Vejen fra Finland til Indonesien går gennem 26 lande. Dem har Emil Hvidtfeldt – Cykel-Emil, som nogle af os kalder ham – tænkt sig at tilbagelægge. I alt godt 18.000 km. Undervejs blogger Emil om strabadser og oplevelser og så opfordrer folk han til at støtte cykelprojektet ved at donere penge til Foreningen Grønlandske Børn. Indtil videre har Emil både måttet kæmpe sig ud af mudrede grusveje og cykle fra vilde hunde i Polen, men det har virket. I skrivende stund har Emil allerede samlet mere end 5.000 kr. ind, selvom han kun har cyklet gennem seks lande og tilbagelagt en tiendedel af sin lange vej.

Men hænger Indonesien overhovedet sammen med grønlandske unge? Ikke rigtigt – men for Emil Hvidtfeldt gør det! Emil har tidligere boet et år i Sisimiut – og ved derfor, at i en isoleret by og vintermørke kan det kræve en ekstra håndsrækning at kunne gennemføre sin uddannelse. Samtidig har Emil tabt sit hjerte til Grønland – naturen, historien og befolkningen. Derfor fik han den idé, at han kunne samle penge ind undervejs på sin rejse og på den måde give noget tilbage.

 

Foto: Emil Hvidtfeldt

Emil Hvidtfeldt er taget på den lange tur – i alt slags vejr. Undervejs samler han penge ind, ikke til sin tur, men til grønlandske unge. Foto: Emil Hvidtfeldt.

Vil du  give Emil medvind på cykelstien?

Hvis du vil give Emil et mentalt skulderklap og samtidig støtte hans – og vores – sag, nemlig unge grønlænderes uddannelse, kan du støtte ham gennem hans go-fund-me-side https://www.gofundme.com/cycling-for-greenlandic-children

Indsamlingen går til projektet Ilinniartut, hvor grønlandske unge får hjælp til at komme igennem en ungdomsuddannelse ved at få støtte fra en mentor. Mentorerne hjælper med lektier, lytter, når der er hjemve, kærestesorger eller livet på anden vis bøvler eller giver et hjemmelavet måltid mad, når der er langt hjem til familiens kødgryder.