22.06.21

”Det skal give mening for de unge”

Hvad har man brug for, når man er ung og usikker på fremtiden? Hvordan finder man ind til det, man er god til, og hvilken hjælp har man egentlig brug for, når man skal finde sin vej i livet? Da 15 unge mellem 18-28 mødtes i Vejle, var det for at møde hinanden på tværs af årgange i Siammartoq og få nogle gode oplevelser sammen, men det var lige så meget for at dele ud af deres erfaringer om Siammartoq, erfaringer som det nye hold kan få glæde af.

Når et nyt hold Siammartoq starter efter sommerferien bliver deres forløb ikke identisk med de tidligere fire årgange. Torben Toft Nielsen, pædagogisk medarbejder i Grønlandske Børn fortæller: ”Det er vigtigt for os at give de unge mulighed for at fortælle, hvad de har været glade for, hvad der har haft betydning for dem, og hvad der kunne være anderledes. Det er det, fordi vi på den måde har mulighed for at tilrettelægge det bedste forløb og hele tiden udvikle Siammartoq, så det giver mening for de unge”.

Fire årgange var repræsenteret, da tidligere deltagere i Siammartoq mødtes for at drøfte hvad Siammartoq skal kunne i fremtiden

Ikke sidste gang
En af de ting som de tidligere deltagere på Siammartoq drøftede var muligheden for at få adgang til en mentor, en idé som mange forholdt sig positivt overfor. ”Mange oplever, at det er svært at flytte hjemmefra og pludselig stå og skulle have ansvar for at styre en økonomi. Det kan være udfordrende at få pengene til at række, og her vurderede mange, at en voksenven eller en mentor være en god støtte”, fortæller Torben, som er kommet hjem fra Vejle med mange gode inputs: ”Det var en rigtig god dag, og vi fik meget med hjem, som vi kan bruge til at udvikle indsatsen. De unge har alle været en del af stærke fællesskaber, i hver deres grupper. I alt var fire årgange samlet, og selvom mange ikke havde mødt hinanden før, var det tydeligt at de i kraft af Siammartoq havde noget tilfælles, og en del af de unge besluttede at ses igen på tværs af årgangene. Det var første gang, vi samlede folk på tværs, men jeg tror bestemt ikke, det er sidste”, slutter Torben.

 

Hvad er Siammartoq?

Siammartoq er et halvandet år langt uddannelsesforløb for unge, der ruster de unge til at blive frivillige og en del af lokale fællesskaber, dér hvor de bor. Og så får de færdigheder og viden undervejs, som de bruger i andre områder af deres liv.

Se film om Siammartoq