25.11.18

Derfor fik vi prisen

Det var flotte ord fra Kronprinsparret fra scenen i Musikhuset i Aalborg lørdag aften. Her begrundede de, hvorfor Foreningen Grønlandske Børn er årets modtager af Kronprinsparrets Sociale Pris 2018.

Motivation

Alle børn og unge har ret til et værdigt liv, hvor de bliver hørt og har mulighed for at gå efter deres drømme. Men for at de kan udfolde sig, kræver det, at de vokser op med gode relationer omkring sig – nogen, der støtter dem i at udvikle sig og tro på sig selv. Sådan er det desværre ikke for alle grønlandske børn. For mange vokser op i et hjem præget af uro og omsorgssvigt, og de kommer ofte til at kæmpe med lavt selvværd og sociale problemer op gennem livet.

Foreningen Grønlandske Børn arbejder utrætteligt og vedholdende for grønlandske børns vilkår – både i Grønland og i Danmark. Gennem målrettede indsatser arbejder de for, at grønlandske børn og unge får en tryg barndom, at de får muligheden for at tage en uddannelse og at de bliver hørt og inddraget i de sager, der vedrører deres eget liv.

Foreningen Grønlandske Børn er en organisation, der udvikler sig med tiden. Altid har de øje for de udfordringer, der er aktuelle og relevante i det grønlandske samfund og det danske – og altid med respekt, nysgerrighed og forståelse for de problemstillinger, de arbejder med. De ser potentialet hos børn og unge – og de understøtter dem i at udvikle sig til hele mennesker, så de har den bedste mulighed for at opfylde deres fulde potentiale.