29.03.21

Café for grønlandske familier åbner i Randers

Grønlandske Børn åbner til sommer en frivilligdrevet café, hvor fællesspisning og sociale aktiviteter skal danne ramme for et fællesskab for familier med grønlandsk baggrund.

Grønlandske Børn har i Danmark allerede indsatser i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, København og Vejle, men nu åbner et tilbud i Randers, nemlig en café, hvor familier med grønlandsk baggrund kan mødes, få et netværk med andre grønlandske familier og få støtte til de udfordringer, de møder i deres hverdag.

Gunver C. Justesen er projektleder i Grønlandske Børn. Hun fortæller: ”De fleste grønlændere i Danmark klarer sig godt, men mange oplever at støde ind i sproglige og kulturelle barrierer i det danske samfund. Det er vigtigt, at disse mennesker får et stærkt, trygt netværk og har adgang til støtte til de udfordringer, der for nogle kan vokse sig så store, at det går ud over deres trivsel.

Frivillige i spidsen for Café Nuan
Caféen i Randers, der får navnet Café Nuan, vil udover faglige medarbejdere i Grønlandske Børn også engagere flere frivillige. De frivillige kommer udover at arrangere fællesspisning og andre caféaktiviteter også yde praktisk hjælp til hverdagen, eksempelvis med adgang til e-boks eller hjælp til at forstå et brev, der er kommet med posten eller hjælpe med at undersøge mulighederne for, at børnene kan starte til fritidsaktiviteter.

”Vi glæder os meget til at komme i gang”, siger projektleder Gunver C. Justesen, som allerede har mødt stor interesse for projektet i Randers. ”De frivillige, der skal stå i spidsen for caféen, er fundet, men Café Nuan mangler stadig frivillige”, fortæller Gunver og fortsætter: ”Så hvis man bor i Randers og har lyst til at gøre en forskel for grønlandske familier i Randers, så er det bare at ringe eller skrive til os”.

Café Nuan forventes at åbne på Frivilligværket i Randers til august. Henvendelser vedrørende arbejdet som frivillig rettes til Mikkel Wulff Schneider på mail: ms@fgb.dk eller telefon +45 5146 0343