Kronprinsparrets Sociale Pris 2018

I 2018 opnåede Foreningen Grønlandske Børn den store hæder at modtage Kronprinsparrets Sociale Pris.

Fra scenen i Musikkens Hus i Aalborg begrundede Kronprinsparret valget af Foreningen Grønlandske Børn som årets prismodtager således:

Alle børn og unge har ret til et værdigt liv, hvor de bliver hørt og har mulighed for at gå efter deres drømme. Men for at de kan udfolde sig, kræver det, at de vokser op med gode relationer omkring sig – nogen, der støtter dem i at udvikle sig og tro på sig selv. Sådan er det desværre ikke for alle grønlandske børn. For mange vokser op i et hjem præget af uro og omsorgssvigt, og de kommer ofte til at kæmpe med lavt selvværd og sociale problemer op gennem livet.

Foreningen Grønlandske Børn arbejder utrætteligt og vedholdende for grønlandske børns vilkår – både i Grønland og i Danmark. Gennem målrettede indsatser arbejder de for, at grønlandske børn og unge får en tryg barndom, at de får muligheden for at tage en uddannelse og at de bliver hørt og inddraget i de sager, der vedrører deres eget liv.

Foreningen Grønlandske Børn er en organisation, der udvikler sig med tiden. Altid har de øje for de udfordringer, der er aktuelle og relevante i det grønlandske samfund og det danske – og altid med respekt, nysgerrighed og forståelse for de problemstillinger, de arbejder med. De ser potentialet hos børn og unge – og de understøtter dem i at udvikle sig til hele mennesker, så de har den bedste mulighed for at opfylde deres fulde potentiale.

Generalsekretær Puk Draiby sagde om modtagelsen af prisen:

Denne her pris er mange menneskers fortjeneste. Her tænker jeg specielt på medarbejdere, der er med til at spænde et sikkerhedsnet ud under grønlandske børn og familier og som spiller en uvurderlige rolle i mange menneskers liv. Jeg tænker også på frivillige, medlemmer og andre, der støtter vores arbejde – og ikke mindst fonde og private, der vælger at være med til at løfte indsatsen overfor udsatte grønlandske børn og familier i Danmark og i Grønland. Vi er mange, der er glade og taknemmelige for anerkendelsen.

Foreningen Grønlandske Børns generalsekretær Puk Draiby takker for Kronprinsparrets Sociale Pris ved uddelingen af Kronprinsparrets Priser i Musikkens Hus i Aalborg, lørdag 24. november 2018. Kronprinsparret uddeler hvert år fire priser: Kronprinsparrets Kulturpris på 500.000 kroner, Kronprinsparrets Sociale Pris på 500.000 kroner samt Kronprinsparrets to Stjernedryspriser på 100.000 kroner der i år gik til filminstruktøren Annika Berg og Fundamentet i Aarhus.(Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)