Takusinnaaviuk? / Kan du se det?

Takusinnaaviuk er en grønlandsksproget undervisningsfilm med fokus på, hvordan man som fagperson kan skærpe sin opmærksom på omsorgssvigt af børn.

Arbejder du med børn? Og er du opmærksom på, hvordan omsorgssvigt af børn tager sig ud? Og hvad vi gør ved det? Filmen ‘Takusinnaaviuk’ er en grønlandsksproget undervisningsfilm om netop det emne. Filmen er produceret af Foreningen Grønlandske Børn i samarbejde med filminstruktør Mikisoq Lynge, animator Christian Rex og fortæller Nukaka Coster-Waldau.

Foreningen Grønlandske Børn producerede i 2013 den første film, undervisningsfilmen ”Kan du se det? Børn og omsorgssvigt. Hvad skal du vide? Hvad skal du gøre?” Den viser, hvordan medarbejdere kan skærpe deres evne til at se og forstå børns signaler og imødekomme deres behov bl.a. gennem samarbejde med forældre og myndigheder. Den understreger også vigtigheden af at personale, der arbejder med børn, kender den skærpede underretningspligt. Med filmen følger et undervisningshæfte, så fagfolk kan gå i dybden med problemstillingen.

Filmen er på grønlandsk og med danske undertekster. Den bygger på viden fra et undervisningsforløb om omsorgssvigt, som FGB har gennemført i syv grønlandske byer fra 2007-2012. Filmen er produceret af Foreningen Grønlandske Børn, 2013 i samarbejde med filminstruktør Mikisoq Lynge, animator Christian Rex og fortæller Nukaka Coster-Waldau.

Filmproduktionen blev bl.a. støttet af Villumfonden og Nunafonden.

Hent undervisningshæftet på dansk
Hent undervisningshæftet på grønlandsk
Hent filmen i MP4-videoformatet, så filmen kan afspilles uden at kræve internetforbindelse.
MP4 kan afspilles i Media Player 12, som følger med Windows 7, samt iTunes på Apple ellers i VLC.