Ikioqatigiitta?/Skal vi hjælpes ad?

”Ikioqatigiitta?/Skal vi hjælpes ad?” er en grønlandsksproget undervisningsfilm om forældreskab. Filmen fungerer som et arbejdsredskab for alle, der gennem deres arbejde møder børn og forældre.

Hvordan er vi gode forældre? Og hvordan taler vi sammen om de tider, hvor det også er svært at være en god nok forældre? Det er emnet for vores grønlandsksprogede film ‘Ikioqatigiitta?’, der er blevet på opfordring fra fagpersoner i Qaqortoq. Filmen er skabt i samarbejde med Malou Media og produceret af Foreningen Grønlandske Børn.

Filmen tager udgangspunkt i de udfordringer, det er at blive forældre for første gang. I filmen følger vi en families udvikling og hverdag gennem 14 år, og der er interviews med fagfolk og familier.

”Vi håber med filmen at kunne bidrage til en god dialog og større åbenhed om alt det, der er svært ved at være en familie. I sidste ende håber vi, at en masse børn kan blive mødt med omsorg og opbakning af forældre, der føler sig godt klædt på til deres forældrerolle”, siger projektleder Gunver Justesen.

Til filmen følger et arbejdshæfte til både fagfolk og forældre.

Vil du at vide mere? Eller have film og/eller arbejdshæftet gratis tilsendt på et USB-stik, så kontakt projektleder Gunver Justesen på gj@fgb.dk