Allu – netværk for grønlandske efterskoleelever

'Allu' betyder sælens åndehul i isen og er samtidig et projekt, som skaber åndehuller for grønlandske efterskoleelever i Danmark. Det mindsker hjemve og ensomhed.

Hvad er Allu?

Hvert år drager flere hundrede grønlandske elever på efterskoler i Danmark. Men når klassekammeraterne tager hjem til de velkendte omgivelser i weekenderne, er der langt til Grønland. Derfor har Grønlandske Børn skabt Allu, som fungerer som et åndehul for de grønlandske elever. Formålet er at mindske hjemveen, snakke om de ting der kan være svære, men mest af alt, skabe en god fælleskabsfølelse og minder for livet.

Fem weekender om året skaber vi et lille stykke Grønland i en stor spejderhytte i trekantsområdet. Her mødes grønlandske unge på efterskole i Danmark.  Weekenderne er et opgør med ensomhed og hjemve og består af fysiske aktiviteter, deling af erfaringer og en masse grin. Vi ved fra evalueringer, at deltagelse i Allu mindsker frafaldet markant.

Hvem støtter projektet?

‘Allu’ er for skoleåret 2021/2022 bl.a. støttet af Uddannelsesstyrelsen i Grønland, Vissingfonden, Paula og Axel Nissens Legat og Damernes Saloner.

Vissingfondens hjemmeside kan du læse om, hvorfor de har valgt at støtte netop Allu.

Allu er åben for tilmelding for skoleåret 2021/2022.
Tilmeld dig her

Hvis du vil vide mere om, være med eller støtte Allu? Kontakt projektleder Nathasja Preus, nlp.fgb.dk

Hent folder om Allu på dansk her

Hent folder om Allu på grønlandsk her